ΔΩΡΕΑ ΜΑΛΛΙΩΝ ΣΤΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ LEFAS

Πιστεύουμε ότι μια απλή πράξη καλοσύνης μπορεί να κάνει πολλά, και η δωρεά των μαλλιών σας είναι μια τέτοια πράξη. Τα μαλλιά σας μπορούν να αποτελέσουν πηγή ελπίδας και έμπνευσης για όσους παλεύουν με τον καρκίνο, αντιμετωπίζουν απώλεια μαλλιών λόγω κάποιας ασθένειας ή υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία. Δωρίζοντας τα μαλλιά σας, μπορείτε να βοηθήσετε στην παροχή περούκας σε όσους έχουν ανάγκη, φέρνοντας ένα χαμόγελο στο πρόσωπό τους και μια ώθηση στην αυτοπεποίθησή τους.

Σε αυτή τη σελίδα, θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να κάνετε δωρεά μαλλιών, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων για το μήκος και την κατάσταση των μαλλιών, πού να στείλετε τα μαλλιά σας (σε περίπτωση που επιθυμείτε να το κάνετε προσωπικά) και πώς λειτουργεί η διαδικασία δωρεάς.

Σας ευχαριστούμε που σκεφτήκατε να κάνετε δωρεά μαλλιών και που συμμετείχατε μαζί μας στη διάδοση της καλοσύνης και της ελπίδας σε όσους έχουν ανάγκη.

#DorizoAgapi

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΔΩΡΗΤΩΝ

Τα μαλλιά μπορείτε να τα δέσετε πλεξίδα πριν τα κόψετε αφού τα μετρήσετε. Τα αφήνετε να στεγνώσουν φυσικά για 2-4 ημέρες και τα τοποθετείτε σε μία αεροστεγή σακούλα. Προσοχή: τα μαλλιά πρέπει να είναι τελείως στέγνα όταν τοποθετηθούν στην σακούλα για να μην αλλοιωθούν.

Τα βαμμένα μαλλιά οποιασδήποτε μορφής δεν είναι αποδεκτά.

Τα μαλλιά πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 εκατοστά και 100% φυσικά χωρίς ίχνος οποιασδήποτε βαφής. (Στην παραπάνω ερώτηση μπορείτε να βρείτε και τον τρόπο κοπής.)

Τα στοιχεία του λήπτη είναι άκρως εμπιστευτικά και δε δίνεται η δυνατότητα επικοινωνίας παρά μόνο εάν ο λήπτης το επιθυμεί.

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πότε τα μαλλιά του κάθε δωρητή θα χρησιμοποιηθούν καθώς δεν γνωρίζουμε εκ των προτέρων ποιοι θα είναι οι λήπτες. Η κάθε περούκα κατασκευάζεται σύμφωνα με τις διαστάσεις και το χρώμα μαλλιών που επιθυμεί ο λήπτης. Οπότε εάν τα μαλλιά σας παραδείγματος χάρη είναι ξανθά σγουρά μακριά, θα χρησιμοποιηθούν μόλις θα χρειαστεί να κατασκευαστεί περούκα για έναν λήπτη με ξανθά σγουρά μακριά μαλλιά.

Τα μαλλιά των δωρητών χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μονό για την κατασκευή των περουκών για παιδιά που τις έχουν ανάγκη και σε καμία περίπτωση δεν προχωράμε σε οποιαδήποτε άλλη χρήση ή πώληση αυτών.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ: ΠΑΡΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΟΥΚΑΣ

Συχνές Ερωτήσεις σχετικά με την Διαδικασία Παροχής Δωρεάν Περούκας για παιδιά και άτομα με καρκίνο και αλωπεκία

Σύμφωνα με το καταστατικό μας δωρεάν περούκα μπορούν να παραλάβουν παιδιά και ενήλικες που αποδεδειγμένα νοσούν από καρκίνο ή αλωπεκία, όπως επίσης και αποδεδειγμένα δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα οι κηδεμόνες να τους την παρέχουν. Ουσιαστικά πρόκειται για δύο βασικά κριτήρια επιλογής, ηλικιακά και οικονομικά. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις ενηλίκων άνω των 18 χρονών δίνεται η δυνατότητα παροχής δωρεάν περούκας εφόσον η περίπτωση κριθεί από το Σωματείο ιδιάζουσα και μετά τη σύμφωνη γνώμη των δωρητών που θα χρησιμοποιηθούν τα μαλλιά (π.χ. ενήλικες που κατοικούν σε ιδρύματα, φυλακές κα.) Οι περούκες δωρίζονται σε ανήλικους που έχουν μόνιμη κατοικία την Ελλάδα και όχι μόνο σε Έλληνες-Ελληνίδες.

Έχουμε την χαρά και την τιμή της συνεργασίας Ιδρυμάτων και Νοσοκομείων της Ελλάδας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου οι οικογένειες έχουν την δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με το Σωματείο μας. Με την φιλοσοφία πως οι λήπτες θα πρέπει να επιλέξουν εάν επιθυμούν περούκα δεν θα βρείτε πουθενά αναρτημένη την αφίσας μας ή φυλλάδιο μας σε νοσοκομείο ή Ίδρυμα που αφορά άτομα με καρκίνο και αλωπεκία. Δεν επιθυμούμε να δημιουργήσουμε την ανάγκη, όμως να την καλύψουμε εφόσον εκείνη υπάρχει.

Σημαντικός επίσης τρόπος επικοινωνίας είναι η καρτέλα στην ιστοσελίδα μας “Zήτησε Μαλλιά” όπου ο κηδεμόνας ή ο ενδιαφερόμενος μπορεί να συμπληρώσει την φόρμα με την οποία μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί του για την συνέχιση της διαδικασίας. Την βρίσκετε εδώ.

Η περούκα δίνεται εντελώς δωρεάν στον ενδιαφερόμενο. H συντήρηση και επισκευή των περουκών επίσης γίνεται δωρεάν, όπως και το κούρεμα σε συνεργαζόμενα κομμωτήρια του Σωματείου.

Σύμφωνα με τα κριτήρια που αναφέρθηκαν στην ερώτηση 1 και με σειρά προτεραίοτητας σύμφωνα με την σειρά αιτήσεων που λαμβάνουμε.

Το κόστος δημιουργίας των περουκών την αναλαμβάνουν το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου.

Από προσωπικά έξοδα του Διοικητικού Συμβουλίου και από δωρεές.

Ναι, υπάρχει η δυνατότητα αγοράς περούκας εφόσον εξεταστεί από το Σωματείο μας η περίπτωση και είναι σύμφωνη με τα κριτήρια επιλογής όπως αναγράφονται στο καταστατικό μας (ερώτηση 1).

Οι περούκες κατασκευάζονται σε τεχνίτη περουκών στην Αθήνα.

Περίπου 4 περούκες ανά μήνα με την δυνατότητα και για παραπάνω, ανάλογα με τις δυνατότητες του τεχνίτη. Επιπλέον ψάχνουμε συνέχεια και είμαστε ανοιχτοί σε νέες συνεργασίες με κατασκευαστές περουκών για να μπορέσουμε να αυξήσουμε τον αριθμό και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερα παιδιά.

Τα στοιχεία του λήπτη είναι άκρως εμπιστευτικά και δε δίνεται η δυνατότητα επικοινωνίας παρά μόνο εάν ο λήπτης το επιθυμεί.

Τα μαλλιά των δωρητών χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μονό για την κατασκευή των περουκών για παιδιά που τις έχουν ανάγκη και σε καμία περίπτωση δεν προχωράμε σε οποιαδήποτε άλλη χρήση ή πώληση αυτών.