Είναι Οκτώβρης και ψάχνεις ιδέες και τάσεις για τα μαλλιά σου; Υπάρχουν τόσα πολλά κουρέματα και στυλ για να επιλέξεις, αλλά μην ξεχνάς ότι το καλύτερο κούρεμα είναι αυτό που ταιριάζει ιδανικά σε εσένα!

Φυσική υφή

Τα μαλλιά που είναι και δείχνουν φυσικά θα είναι πάντα στην υψηλότερη προτίμηση. Η ανάγκη για “better me” μετά το lockdown έχει δώσει στη φυσικότητα ανάγκη επιτακτικότητας. Τα ακατέργαστα φυσικά μαλλιά είναι και παραμένουν τάση, ενώ τα κουρέματα που αναδεικνύουν τη φυσική κίνηση προωθούν την υγεία και την ευεξία.

Η μόδα των 70′

Λέμε ότι η μόδα κάνει κύκλους και όχι άδικα. Τη δεκαετία του εβδομήντα το γυναικείο στυλ απομακρύνθηκε από τα επίσημα looks, το υψηλό στυλ που έχει χρονοβόρα συντήρηση. Οι πολύ σφιχτές μπούκλες περασμένων δεκαετιών έφυγαν εντελώς από την μόδα, όχι όμως και ο όγκος. Το κούρεμα #Shag επηρεασμένο από την Jane Fonda έκανα μόδα το έντονο φιλάρισμα.

To “Bob” στυλ

Όσο κι αν αγαπάμε τις αφέλειες και τα iconic looks που δημιουργούν, το bob style παραμένει επιλογή για μια εύκολη και άνετη καθημερινότητα. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι γυναίκες που το επιλέγουν το αλλάζουν δύσκολα! Έχοντας τη δυνατότητα να προσαρμοστεί στις ανάγκες σου και τον τρόπο ζωής σου, αφαιρεί τελείως το πολύωρο styling όπως συμβαίνει με τις αφέλειες. Κάτι θα ξέρει άλλωστε η Kourtney Kardashian που το επέλεξε!

Τα σγουρά μαλλιά

Παρόλο που τα σγουρά μαλλιά είναι τόσο εντυπωσιακά, είχε επικρατήσει το ίσιωμα. Ο λόγος; Ίσως επειδή δεν γνωρίζουν τα μικρά μυστικά για την περιποίησή τους. Ανάλογα με το αν είσαι φυσική ή όχι σγουρομάλλα, αλλά και ανάλογα με την ποιότητα της τρίχας που διαθέτεις υπάρχει πάντα ένα σγουρό που μπορεί να παίξει με τον όγκο, το πρόσωπο και τα χαρακτηριστικά σου ώστε να γίνει το αγαπημένο σου look.

Οι φράντζες

Αν είναι κάτι που αγαπάμε στις φράντζες είναι ο τρόπος που πλαισιώνουν όμορφα το πρόσωπο. Αν είσαι φυσική σγουρομάλλα, θα έχεις παρατηρήσει ότι φαίνεται αρκετά άτονο στο μεγάλο μήκος. Η τρίχα γίνεται πιο βαριά με αποτέλεσμα το κούρεμα να χάνει τον όγκο του. Μη διστάσεις να δοκιμάσεις ένα κούρεμα στο οποίο θα κόψεις λίγο από το μήκος του και θα κάνεις φράντζα!

Η δεκαετία του 20′

Όχι δεν εννοούμε τη δεκαετία του 1920 (εκεί το πιο iconic κούρεμα αποτελεί το καρέ Bob (Υπάρχει το γαλλικό καρέ (French bob), το ευθεία καρέ (straight bob), shingle bob(γνωστό ως το αγορίστικο καρέ)) εννοούμε του 2020! Η τρέχουσα δεκαετία είναι λαμπερά, υγιή μαλλιά με φυσική κίνηση που είναι όμορφα κάθε στιγμή της ημέρας!