Οι 6 μεγαλύτερες τάσεις στο χρώμα μαλλιών για το 2024

Νέα χρονιά, νέα μαλλιά είναι ένα συναίσθημα που ισχύει κάθε φορά που ο Ιανουάριος αρχίζει να κυλάει. Έτσι, αν η αρχή του ημερολογιακού έτους σας κάνει να λαχταράτε μια αλλαγή στο τμήμα των μαλλιών, τότε οι μεγαλύτερες τάσεις στο χρώμα των μαλλιών για το 2024 είναι εγγυημένες για να προκαλέσουν κάποια σημαντική έμπνευση.

Ενώ το 2023 αφορούσε τη ζεστασιά σε διάφορες αποχρώσεις, το 2024 αφορά τη διακριτική αναβάθμιση αυτών των μοντέρνων χρωμάτων που έχουν ήδη μπει στο ραντάρ μας. Είμαστε ακόμα πολύ μέσα στα νοσταλγικά μας συναισθήματα και αναζητούμε τρόπους για να φορέσουμε αυτές τις τάσεις ομορφιάς των αρχών της δεκαετίας του ’80 με έναν πιο σύγχρονο τρόπο. Θα συνεχίσουμε επίσης να βλέπουμε νέες παραλλαγές αυτού που φάνηκε να είναι το “it” χρώμα της χρονιάς: τα κόκκινα μαλλιά. Είτε θέλετε να είστε τολμηρή είτε διακριτική με χαμηλούς φωτισμούς, υπάρχει μια απόχρωση του κόκκινου που μπορεί να λειτουργήσει σε όλους.

Όπως συμβαίνει με κάθε αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου. Θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε πρώτα τον κομμωτή σας πριν δεσμευτείτε για οποιοδήποτε χρώμα, ώστε να πάρετε πραγματικά την επιθυμητή απόχρωση. Προτείνουμε να έρχεστε με μια φωτογραφία και να συζητάμε μαζί τις λεπτομέρειες, ώστε να δούμε μαζί τι θα λειτουργούσε καλύτερα για εσάς και την πραγματική φροντίδα των μαλλιών σας. Μπορείτε να κλείσετε ένα δωρεάν ραντεβού συμβουλευτικής εδώ!

Η φροντίδα μετά τη βαφή είναι εξαιρετικά σημαντική και συνιστάται να κάνετε ανανέωση κάθε πέντε έως οκτώ εβδομάδες για να διατηρήσετε το χρώμα φρέσκο. Επίσης σημαντικό είναι να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα στο σπίτι μεταξύ των ραντεβού Παρακάτω αναλύουμε τις αποχρώσεις που πιστεύουμε ότι θα φορέσουν όλοι τον επόμενο χρόνο. Παρακάτω παρουσιάζονται οι έξι μεγαλύτερες τάσεις στο χρώμα των μαλλιών για το 2024.

Ribbon Lights​

Μια μοντέρνα εκδοχή αυτής των αρχών της δεκαετίας του ’80, τα “ribbon lights” είναι αυτό που προβλέπεται ότι θα είναι τάση παντού το 2024. Δεν είναι οι χοντροκομμένες ακατέργαστες ρίγες εκείνης της εποχής, αλλά μια πιο εκλεπτυσμένη και ανεβασμένη ατμόσφαιρα στην εμφάνιση. 

Αγαπάμε ιδιαίτερα το balayage της Joan Small που πλαισιώνει το πρόσωπο με αυτές τις εκλεπτυσμένες ανταύγειες που φέρνουν ζεστασιά στις σκούρες καστανές της τούφες.

Red Hot

Emily Ratajkowski, Dua Lipa, Megan Fox, και τόσες άλλες αγαπημένες μας – τα κόκκινα μαλλιά ήταν τεράστια τάση το 2023, και είναι βέβαιο ότι θα τα δούμε περισσότερο και το νέο έτος. Ανάλογα με τον τόνο του δέρματος και το χρώμα των ματιών, τα κόκκινα μαλλιά μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για να τα τολμήσετε!

Μπορείτε να επιλέξετε ένα βαθύ βυσσινί όπως η Lipa ή να προτιμήσετε ένα πιο φυσικό, διακριτικό καστανόξανθο, όπως είδατε στη Fahy. Ανεξάρτητα από το ποια κόκκινη απόχρωση σας εκφράζει, η φροντίδα μετά τη βαφή είναι σημαντική. Για να μην ξεθωριάσει το χρώμα, χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν και conditioner για προστασία χρώματος από τους περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες και για την καταπολέμηση της ηλιακής βλάβης.

 

Iridescent Blonde

Ένα μείγμα χρυσών ή βιολετί αποχρώσεων μπορεί να δώσει διάσταση στην ξανθιά σας απόχρωση. Κάτι σαν το χρυσό ombré της Jennifer Lopez που συνθέτει φωτεινές ανταύγειες σε όλα τα μακριά ξανθά μαλλιά της.

Golden Copper

Για να δώσετε στην κόκκινη απόχρωσή σας πιο φυσικό βάθος, μπορείτε να επιλέξετε χρυσές χάλκινες ανταύγειες με κόκκινη βάση. Όπως βλέπουμε εδώ, τα χαρακτηριστικά καστανά μαλλιά της Ratajkowski μετατράπηκαν σε ένα φλογερό κόκκινο, η νέα απόχρωση του μοντέλου διαθέτει επίπεδα μπορντό και τζίντζερ αποχρώσεων για μεγαλύτερη διάσταση. Η σωστή συντήρηση είναι το κλειδί για να διατηρήσετε όλες τις αποχρώσεις φρέσκες.

Toned Brunette

Αυτό που αποκαλούμε “tone-on-tone μελαχρινή”, αποτελείται από λεπτές ανταύγειες που συμπληρώνουν φυσικά μια σκούρα βάση και δίνουν στη μελαχρινή σας απόχρωση μερικούς ζεστούς τόνους.

Natural Gloss

Αν είστε ευχαριστημένη με το χρώμα που ήδη έχετε, αλλά ψάχνετε για κάτι που είναι λίγο πιο χαμηλής συντήρησης, τότε είστε τυχερή: Μπορείτε να επιλέξετε τα glosses αντί για μια αλλαγή χρώματος για μια διακριτική ενίσχυση της λάμψης και της απόχρωσης. Αυτό είναι για την ευελιξία και όχι για τη δέσμευση. Είναι μη δεσμευτικό χρώμα.