Καλύτερο κομμωτήριο: Πώς να επιλέξετε το σωστό;

Η εύρεση του κατάλληλου κομμωτή/κομμώτριας μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολη από ό,τι φαντάζεστε. Ωστόσο, εάν έχετε μετακομίσει ή είχατε ποτέ έναν κομμωτή που αποσύρθηκε, ξέρετε ότι το να βρείτε το καλύτερο κομμωτήριο για εσάς πολλές φορές δεν είναι εύκολη υπόθεση.

1. Κάντε έρευνα ανά περιοχή ψάχνοντας “καλύτερα κομμωτήρια κοντά μου” ή “καλύτερα κομμωτήρια Θεσσαλονίκη”

Ένας από τους καλύτερους και πιο γρήγορους τρόπους για να βρεις έναν κομμωτή στις μέρες μας μπορεί να είναι μέσω των social media.

Υπάρχουν τόσες πολλές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που η εύρεση ενός κομμωτή μέσω του Instagram μπορεί να είναι η απάντηση. Οι τρεις κορυφαίες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούν οι κομμωτές και τα κομμωτήρια για να δημοσιεύσουν τη δουλειά τους είναι το Facebook, το Instagram και το Pinterest. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας και αναζητήστεμε διάφορα hashtags για να βρείτε κομμωτήρια κοντά σας.

Δεδομένου ότι ένα hashtag ομαδοποιεί τις φωτογραφίες κατά λέξη-κλειδί, συλλέγει και επιμελείται όλους όσους είχαν μια συζήτηση για ένα συγκεκριμένο θέμα. Ορισμένα παραδείγματα hashtags για αναζήτηση μπορεί να μοιάζουν με αυτό:

#thessaloniki #hairsalon #skg #premiumhairservices #balayage

2. Κάντε τις σωστές ερωτήσεις όταν αποφασίζετε για έναν νέο κομμωτή

Αναζητώντας το καλύτερο κομμωτήριο θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι τα χρόνια εμπειρίας δεν είναι το παν. Βλέπουμε διαπιστευτήρια και επαίνους να κρέμονται στον τοίχο σε ένα ιατρείο – τα επαγγελματικά διαπιστευτήρια μπορεί να προσφέρουν μια αίσθηση γαλήνης και άνεσης. Ωστόσο, αυτή η νοοτροπία δεν μεταφράζεται απαραίτητα στον κόσμο του κομμωτηρίου. Η πρώτη σας σκέψη μπορεί να είναι να ρωτήσετε: «Πόσα χρόνια χτενίζεις;» Αν και αυτή είναι μια πολύ σωστή ερώτηση, τα χρόνια από μόνα τους δεν είναι το παν. Ενώ η εμπειρία βοηθά στη γνώση, ένας κομμωτής θα πρέπει να συνεχίσει την εκπαίδευσή του σε νέες τεχνολογίες και τεχνικές και να παρακολουθεί τις συνεχώς μεταβαλλόμενες τάσεις του χτενίσματος.

3. Κάντε το πρώτο βήμα και συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας

Καθώς η σχέση με τον κομμωτή προϋποθέτει μια σχέση εμπιστοσύνης θα πρέπει να είστε έτοιμοι να ακούσετε συμβουλές. Πολλά premium κομμωτήρια πριν από το ραντεβού για κούρεμα ή χτένισμα, προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής ώστε να παραμετροποιήσουν από πριν την Υπηρεσία βαφής μαλλιών, θεραπείας μαλλιών ή κουρέματος απόλυτα προσαρμοσμένες σε εσάς και τις ανάγκες σας!

Σε εμάς μπορείτε να κλείσετε ραντεβού για δωρεάν ανάλυση των μαλλιών σας εδώ

4. Δημιουργήστε μια σχέση εμπιστοσύνης

Για να βρείτε το καλύτερο κομμωτήριο για εσάς θα πρέπει ο χώρος που να επιλέξετε να είναι σε όλα τα επίπεδα αντάξιος των προσδοκιών σας.

Οι καλύτερες σχέσεις δημιουργούνται όταν η προσωπικότητα του κάθε συμβαλλόμενου αλληλοσυμπληρώνεται. Ο κομμωτής θα πρέπει να είναι ειλικρινής και επίκαιρος, να είναι σίγουρος για τις ικανότητες του και να γνωρίζει την τέχνη του. Ωστόσο, ο λόγος που τα καλύτερα κομμωτήρια έχουν σχέσεις που διαρκούν στο χρόνο είναι πρωτίστως ο τρόπος που τους κάνει να νιώθουν ο στυλίστας τους αλλά και το κατάλληλο καταρτισμένο προσωπικό τους.